Die keer dat ik een boek begon te schrijven // één

Ik verwijderde mijn complete verhaal afgelopen week. 

Zo, de taart is aangesneden. Je leest het goed, ik verwijderde mijn complete verhaal door er met mijn domme hoofd een ander bestand overheen te schrijven. Ergens in de verte kan ik al die honderden mensen nog horen roepen, "BACKUP!" I know, ik ben een beetje dom. Toen ik het deed wist ik gelijk wat ik gedaan had. Ik zat in de les en stond op het punt om mijn laptop uit het raam te gooien. Om de rust in de klas te bewaren klapte ik hem alleen maar dicht en legde ik mijn hoofd enorm gefrustreerd op de houten tafel. Ik voelde me zwaar klote. Sorry, dat is nou eenmaal de waarheid. Het scheelt dat ik tot zover nog maar 23 pagina's geschreven had, maar wel 23 pagina's waar ik trots op was. Je krijgt nooit hetzelfde verhaal meer terug wanneer je opnieuw begint. Opnieuw beginnen, daar gaan we het over hebben. Want mijn eerste versie is foetsie, wat betekent dat ik gewoon weer opnieuw mag gaan typen. Sinds er nu een frisse start is, leek het mij leuk weer eens een serie te beginnen. 

Welkom bij: Die keer dat ik een boek begon te schrijven, deel één. 

 

 

Goed, de voorbereiding heb ik dus allemaal al gedaan. Want ja, dit is niet de eerste keer dat ik dit verhaal schrijf. Met mijn grote bullet-board aan de muur en heel veel aantekeningen voor niet bestaande hoofdstukken kan ik gewoon lekker beginnen. Misschien wel tien keer zoveel beter dan de vorige keer. Dat is het gevoel dat mij heeft gemotiveerd om weer te beginnen. Ik zie het een beetje als editen, herschrijven zonder klaar te zijn. Tot zover werkt het en heb ik ook echt het gevoel dat het beter is dan de vorige keer. Dat kan ook komen doordat ik de wat spannendere delen ben gaan schrijven. Sam heeft namelijk een nieuwe tactiek! 

Een nieuwe start, een nieuwe serie en een nieuwe tactiek. Waar gaat dit heen? Mijn nieuwe tactiek is verder niet zo spannend hoor, maar ik ga je wel uitgebreid vertellen waarom ik hiervoor gekozen heb. Ik begin bij het begin, en het begin is wat ik eerder altijd deed. Mijn focuspunt lag altijd meer bij het afmaken van een boek en niet zozeer bij het schrijven. Foute boel dus. Ik begon bij het begin en schreef hoofdstuk voor hoofdstuk, waardoor niet alleen veel moeilijke stukken mijn enthousiasme wegnamen maar ik ook niet zo goed meer wist waar het verhaal heen ging. Als ik dan even niets wist ging ik me al bemoeien met de lay-out van het boek. Nou, dat werkt dus al helemaal niet. 

Het kwijtraken van mijn verhaal heeft iets in mij wakker gemaakt. In plaats van vooraan te beginnen en ALWEER het hele begin te gaan schrijven, heb ik ervoor gekozen eerst maar eens het grote plot te gaan schrijven. Ik heb drie documenten aangemaakt. De eerste heet: het begin, de tweede heet: het midden en de derde heet (surprise surprise): het einde. Ik schrijf in drie delen en niet meer in hoofdstukken. Het grote plot schrijf ik in het einde, het moment waarop mensen tranende oogjes moeten krijgen. En dat...-dat is waar ik nu bezig ben. 

 

 

- WORDCOUNT: 7307 - 
- GESCHREVEN BLZ. : 19 - 

 

Ik ga er als een speer doorheen, dat kan ik wel zeggen. Het komt vooral omdat ik al die grootse ideeën voor het plot heb opgeborreld en ze nu eindelijk eens kan laten vloeien. Ik heb binnen vier dagen bijna de helft geschreven van wat ik in de vorige versie tot de verwijdering had. HOE DAN?! 
*Stiekem ben ik een beetje trots op mezelf*

Mijn enorme schrijfmotivatie is terug en ik heb super veel zin dit boek te gaan schrijven. Ik wil toch even een shoutout geven aan de schrijfgroep waar ik op Facebook deel van maak. De nieuwe Rowlings helpen me enorm! 

Ik heb natuurlijk ook weer een gigantische playlist, oeps. Het luisteren naar een bepaalde playlist voor een bepaald verhaal, helpt me namelijk altijd in de schrijf-modus te komen. Vandaag ga ik een paar van de meest geluisterde liedjes van de afgelopen week vertellen. Deze liedjes hebben het meeste betrekking tot de scenes die ik nu schrijf, wees voorbereid op verdrietige nummers.

- Lonelily // Damien Rice -

- Pieces (acoustic) // Matt Simon - 

- Leave your lover // Sam Smith - 

- Fresh eyes // cover by: Jess and Gabriel -

- Crash // cover by: Conor Maynard - 

- Save myself // Ed Sheeran - 

 

Volgende week zal ik het verhaal iets duidelijker uitleggen en zal ik het hebben over mijn plan van aanpak die vanaf nu loopt. Hou de blog dus zeker in de gaten! 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD