Schrijf-update

Het is weer tijd voor de schrijf-update! Ja, ik ga jullie weer eens even inlichten over hoe het er voor staat met mijn verhalen. Omdat ik na een lange tijd eindelijk weer mijn draai heb kunnen vinden, vond ik het hier weer eens tijd voor. Dus laten we maar gauw beginnen met de aankondiging van mijn nieuwe verhaal en de status... 

Zonder zicht.

Dat is de titel van het verhaal. Ik kwam een tijd geleden op het idee om een nieuw 'contemporary' jong-volwassenen verhaal te gaan schrijven. Na een lange tijd inspiratie proberen af te dwingen, kreeg ik het eindelijk voor elkaar om dit idee te gaan schrijven. Er zit voor mij wel een compleet nieuwe twist in, namelijk een crime-scene. Normaal laat ik dat soort ingewikkelde rode draden achterwege, maar deze keer ben ik super enthousiast! Ik moet het allemaal nog tot in de puntjes uit puzzelen, om mezelf daarmee te helpen heb ik een investigation-bord gemaakt. Een bord waarop ik alle verdachten, verbindingen en hints op 'prik'. Eerlijk gezegd kwam ik met dit idee vanwege Riverdale, waar ze ook een muur vol met dit soort dingen hadden. 

Naast het investigation-bord heb ik ook een uitgebreide karakter omschrijving gemaakt voor mijn hoofdpersonage. Dit doe ik altijd pas nadat ik zeker weet of ik verder wil met het verhaal. Ik heb namelijk eerst zo ongeveer vier 'proef' hoofdstukken geschreven, dit is een standaard ritueeltje. Doordat ik die hoofdstukken schrijf, weet ik of ik geïnteresseerd ben om er echt een groot verhaal van te maken. Als ik dit zeker weet, begin ik aan het karakter portret om het mezelf 100% makkelijker te maken tijdens het schrijven. 

Eerlijk gezegd vind ik de karakters uitwerken het leukste aan het planningsproces. Ik noem het altijd: vrienden worden met mijn hoofdpersoon. Over wie kan je het beste een verhaal schrijven, als over een vriend? Vriendin in mijn geval. 

 

Het idee en een kleine preview.

Nu zijn jullie misschien benieuwd geworden naar het idee. Het verhaal wat ik ga schrijven is zoals ik al zei een jong-volwassenen boek. Het is gevuld met drama, liefde en een hele boel mysterie. 

Shirly Lovella word compleet overdonderd met verwarring wanneer haar basisschool vriend Erik Heldhof zichzelf om het leven brengt. Zij niet alleen, niemand weet waarom Erik zich ooit zo heeft gevoeld. Er zit maar één ding op, Shirly moet uitvinden wie hem zo slecht heeft laten voelen. Het probleem is dat het onderzoek dat ze doet haarzelf ook naar beneden brengt. Dat allemaal wanneer liefde haar leven in dringt en vriendschap plots uit haar leven verdwijnt. Shirly bevind zichzelf in een situatie waar ze niet zo makkelijk meer uit komt. Komt ze erachter wie Erik Heldhof heeft 'vermoord'? Of zorgt haar persoonlijke leven ineens voor een grote blokkade? 

Oké, er is één ding waar ik slecht in ben en dat is het schrijven van samenvattingen. Ik wil namelijk niets spoilen! Hopelijk maakt het bovenstaande stukje jullie nieuwsgierig, want hier is een klein voorproefje uit het eerste hoofdstuk:

*Shirly's POV*

“Kacy!” schreeuw ik. Natuurlijk snap ik dat Kacy niet nadenkt over wat ze zegt maar het was een foute opmerking. Met het gekibbel van Derek en Kacy op de achtergrond staar ik naar het gigantische huis. Wij zijn niet de enige gasten die nu pas arriveren, van vrouwen in cocktail jurkjes tot tieners met veel te veel make-up. “Kace, ik dacht dat alleen de dansgroep zou komen?” 

“Ik vind het geen probleem, cocktailjurkjes zijn nooit een verkeerd uitzicht,” zegt Wyatt kalm. Mijn vraag heeft Kacy overduidelijk niet bereikt. Ze staat ineens comfortabel dichtbij Derek en ondanks hun gekibbel vraag ik me af of ze aan het flirten zijn of niet? 

“Ten eerste, ik vroeg het aan Kacy. Ten tweede, ugh.” 

“Mannen zijn mannen Shir, je verandert er niets aan,” hij kijkt me met een vieze grijns aan maar zet zich af om zich mee te bewegen met de rest van de groep die abrupt besluit naar binnen te gaan. Ik laat ze lopen en adem eerst diep in om mezelf goede moed in te spreken. Direct wanneer ik me om draai klinkt er een stem op de achtergrond. 

“Hallo? Enige hulp hier?” Ik loop naar voren en kijk in de donkere auto van Derek. De deur staat open en een jongen zit half in de auto maar zijn benen bungelen net boven de grond. Hij draagt een zonnebril. “Ik ga echt andere vrienden zoeken, ugh!” het begint als een mompel maar eindigt met een verheffing. 

Ik laat een zenuwachtig kuchje vallen, “hey, kan ik je helpen?” 

“Oh uhm- ja graag. Mijn stok kan niet door de kiezels.” Zijn stok? Ik kijk naar de stok in zijn hand, er zit een wieltje onder en ik begrijp ineens precies wat er aan de hand is. Jave Shanks, de jongen die vorig jaar na een heftig auto-ongeluk ineens gedwongen werd zonder zicht verder te gaan. Ik huppel ineens naar hem toe, alsof mijn benen plots een eigen ritme hebben verzonnen. Het kost me eventjes maar ik zet me er toe om zijn handen te pakken en hem weg van de auto te helpen. “Dus, wie is de gelukkige die mij mag mee sleuren?”

“Shirly-” zeg ik zachtjes, “Shirly Lovella. Ik zit bij je op school.” Hij glimlacht en stopt ineens met lopen. Hij steekt zijn hand naar voren en ik lach. Het is overduidelijk dat ik naast hem sta. Ik zet een stap naar voren en vouw mijn hand in de zijne. 

“Aangenaam.” 

“Insgelijks.” Hij grinnikt en ik neem eventjes de tijd om hem in me op te nemen. Zijn bruine haren zijn omhoog gedrukt in een kuifje en zijn ogen zijn, zoals ik al eerder zei, verstopt achter een donkere zonnebril. Hij heeft schattige kuiltjes. Zijn kledingstijl is wel een geval apart, het is niet dat er vreemde patronen op staan of een of andere vreemde tekst, nee zijn kleurencombinatie werkt gewoon niet zo. Hij draagt een felrode trui op een lichtblauwe broek, daaronder heeft hij oranje sneakers aan. Ik neem het hem niet kwalijk, hoe moet je jezelf goed aankleden als je niet kan zien wat je pakt? 

“Je staart.”

De woorden blijven even in mijn keel hangen maar ik weet niet hoe snel ik weer aan zijn zijde moet komen, “Nee, ik was even- sorry.” 

“Geen probleem, ik ben moeilijk te weerstaan.” Dit zou het moment zijn waarop hij knipoogt. Ik glimlach breed, wetend dat hij het toch niet zal zien. “Dankjewel voor het mee lopen.” Ik knik maar corrigeer mezelf,

“Graag gedaan. Veel plezier op het feestje.” Ik krab ongemakkelijk op mijn achterhoofd, Jave beklimt de grote trap voor de ingang. Gelukkig verschijnen de bekende gezichten van Wyatt en Kacy gelijk wanneer de deur open gaat. Alleen de hal is al enorm, een prachtige kroonluchter gemaakt van glas hangt in het midden en twee trappen bekleed met een rode fluwelen stof klimmen langs de muren omhoog. Muziek dringt mijn oren binnen, een bas die mijn borstkas beklemd valt plots zwaar. 

“Dankjewel, ik heb geen idee waar te beginnen. Sta ik in een club? Of staat de jarige nu voor me? Kan je me uitleg geven want ik heb geen flauw idee.”

“Je staat in het Witte Huis, of in ieder geval een duplicaat. Als je 90 graden naar rechts draait en dan vijf stappen naar voren neemt dan omhels je je vrienden weer,” zeg ik met fysieke instructies. Mijn handen liggen op zijn bovenarm en ik draai hem mee met mijn woorden. Hij lacht en zet zijn gestrekte vingers tegen zijn voorhoofd. Hij brengt een saluut als bedankje en begint met lopen. Ik wacht tot hij herenigt is en draai daarna naar Kacy. Ze lacht en omhelst me, tevreden met wat het huis van Evie haar allemaal te brengen heeft. 

“Eerst vertel je met niet dat Evie het grootste huis in heel Nederland bezit, daarna verzin je dat alleen de dansgroep er is en als kers op de taart, er is geen high-tea!” grap ik. “Ik vind dit heel teleurstellend.”

 

“Oh booh-hoo, klaar met zeuren? Er is een feestje om te vieren!” Ik lach en ren achter haar aan de gigantische woonkamer in, maar voordat ik mezelf tegen kan houden kijk ik nog een keer achter me. De jongen met de zonnebril doet precies hetzelfde, ondanks dat hij mij niet kan zien. 

 

Het liefst zou ik jullie nog veel meer laten lezen, maar tegelijkertijd ben ik er nog super onzeker over. Ik ben in ieder geval enorm enthousiast om weer een projectje te hebben om aan te werken. Hopelijk word dit verhaal iets en werkt alles mee zoals ik het wil. 

Waar schrijven jullie op dit moment aan? Laat het me zeker weten via de onderstaande links: 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD