NaNoWords #6 De eindstreep voor de crash!

Mocht je mij volgen op Twitter dan weet je dat ik deze blogpost eigenlijk afgelopen zaterdag al had willen posten. Alleen was er één probleempje, mijn computer is gecrasht! Waaaaah grote paniek want ik was echt bijna al mijn bestanden kwijt. Gelukkig heb ik een technische vader die me heeft geholpen waardoor ik nu grotendeels weer dingen kan doen, maar wel voorzichtig. De eerste paniek die ik had was alleen wel dat mijn verhaal helemaal verdwenen was. Nou ik kan je geruststellen, we hebben haar kunnen redden. Koop een externe harde schijf mensen! Het gaat je leven zoveel makkelijker maken mocht je ooit een kapotte computer hebben, technologie is namelijk niet altijd alles. 

Anyway! We zijn hier om te vieren dat ook ik de NaNoWriMo van 2016 succesvol heb afgerond, yaaaay. 50000 woorden geschreven en daarbij ook het verhaal afgemaakt. Ik ben stiekem echt heel erg trots op mezelf, maar niet alleen op mijzelf want ik ben ook trots op alle andere mensen die dit jaar mee gedaan hebben. Of je nou gewonnen hebt of niet verder dan 10000 woorden bent gekomen, dat maakt niets uit! Je hebt mee gedaan en je best gedaan. Daar gaat het om. 

 

 

Zoals jullie weten ben ik rond de 40000 woorden ziek geworden en raakte ik lichtelijk in paniek omdat ik het misschien niet meer geen halen. Well, guess what? Ik heb het lekker toch gehaald! Ik had namelijk geluk en werd al snel weer beter. Daarnaast,had ik een weekend vrij en nam ik daarin de tijd om te gaan schrijven. Dat weekend vrij heb ik alleen niet thuis geschreven. Nu heb ik een vraag, ben ik de enige die bij andere mensen of op andere plekken veel beter schrijft dan in mijn eigen huis? Alsof ik dan niet afgeleid ben en me veel makkelijker kan inzetten om te sprinten. Dat is dus wat ik ook heb gedaan. Ik ben lekker bij mijn beste vriendinnetje wezen logeren en heb daar in een keer, 3000 woorden geschreven! Toen lag ik dus alweer op schema en begon ik de moed weer op te rapen. Vanaf daar ging het heel snel. In een keer had ik nog maar drie dagen voor de NaNo en ging ik echt sprinten, wat een stress. Maar het waren wel hele leuke laatste dagen, ik heb er zo van genoten. Toen ik eenmaal het doel had gehaald sprong ik wel een gat in de lucht, ik heb nog nooit, maar dan ook werkelijk nooit, zoveel geschreven in een maand! 

 

En nu? Is vaak de vraag die word gesteld na een NaNoWriMo. Want nu is je verhaal af, en dan? Dan ga je revisen. Iets waar ik heel erg bang over ben. Niet omdat ik denk dat ik het niet kan of omdat ik denk dat het mij teveel gaat worden. Puur omdat ik het nooit heb gedaan. Nee, ik heb nog nooit echt herschreven. Op Wattpad deed ik namelijk altijd maar iets en nu heb ik het gevoel dat ik het wat serieuzer ga doen. Dus, alle tips en hulp is welkom bij mij. Ik heb het echt nodig, want hoe doen jullie dat nou? Dat herschrijven? Doen jullie echt maar iets of is er echt een strategie? Ik hoor het super graag! 

 

Naast die tips en trucjes, heb jij het gehaald? Hoe is jou de NaNoWriMo afgegaan? Ik heb natuurlijk op Twitter al heel veel verteld maar ook gelezen over anderen. Toch hoor ik graag verhalen. Dus, heb jij mee gedaan? Laat het me zeker weten via de volgende social media! 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD