NaNoWords #4 De eerste 10000

Onderhand ben ik alweer aangekomen bij de tweede 10000. Oftewel ik zit nu in de 20000 woorden! Redelijk goed op weg al zeg ik het zelf. Ik heb één doel voor mezelf opgesteld, gewoon om mij iets te motiveren. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik voor de 15de (dus de helft van de maand) zeker over de 25000 woorden kom. Dan kan ik namelijk heel hard schreeuwen dat ik op de helft ben voor de helft van de maand.

Ja het klinkt wat ingewikkeld maar het is heel simpel. Gewoon op de helft zijn voordat je op de helft hoort te zijn. Het probleem is alleen...dat ik een writersblock aan voel komen. Toch probeer ik door te drukken en gewoon wat te schrijven. Zelfs al is het poep. Liever poep dan niets toch? Dan krijg je darmontsteking namelijk. Nee grapje, dat was niet leuk. Anyways! Even zoals elke week weer een kleine update.

 

Mijn boek heeft het gehaald...Soort van.

Zoals jullie weten heb ik een beetje vals gespeeld doordat ik een verhaal af ga maken in plaats van opnieuw beginnen aan iets. Op dit moment heeft mijn boek, de 50000 woorden gehaald! Dat betekend dat ik officieel een novel heb. Een novel zonder einde. Ugh ik weet echt niet hoe ik een einde ga knopen aan dit verhaal. Er schieten me continu nieuwe ideeën te binnen voor een goed einde. Maar zolang ik niet besluit wat ik ermee wil doen kan ik niet verder. Ik schrijf nu namelijk wel maar ben aan het wikken en wegen wat er nou echt in komt. Iets waar ik helemaal niet over na moet denken tijdens de NaNo. Ik heb ook het gevoel dat ik nog zoveel dingen ga schrappen. Dat heel veel scenes die ik nu geschreven heb niet in het uiteindelijke totaal komen. Maar dat geeft niets, want dan hebben we de rest in ieder geval wel!

 

Huidige wordcount: 20270

Wordcount deze week: 7300

 

Stage voorbij, tijd erbij!

Wie mij volgt op social-media weet dat ik de afgelopen maanden stage heb gelopen. Iets wat mijn tijd en energie enorm op vrat. Elke ochtend om 6 uur op om nog eventjes te kunnen schrijven voordat ik tot 5 uur op het kantoor zat. Begrijp me niet verkeerd, stage was enorm leuk! Maar ik ben wel blij dat ik nu weer wat meer tijd heb. Zo kan ik weer meer gaan bloggen, heb ik tijd om te schrijven voor EN na school. Al om al, er is meer tijd en energie voor Sam.

Niet alleen heb ik meer tijd en energie, maar ook ben ik nu wat gemotiveerder om de NaNo te gaan halen. Ik zeg niet meer tegen mezelf 'ah maar ik ga het niet redden want ik kan niet zoveel schrijven elke dag'. Nee Sam, nu kan je er weer voor gaan! En dat ga ik dan ook mooi doen.

 

Gebruikte prompts...

Zoals in mijn vorige update vermeld heb ik een prompt jar. En oh mijn hemel wat is deze handig! Volgens mij heb ik nog nooit zoiets geniaals in mijn leven gehad. Elke keer als ik even niet weet wat te doen met mijn hoofdstukken, dan pak ik een briefje en doe ik er alles aan om het in het hoofdstuk te krijgen. Zo hieronder de prompts die ik al gedaan heb

- Er gebeurd iets met een dier.
Hier heb ik de kat van mijn hoofdpersonage gebruikt. De kat liet zijn moeder struikelen terwijl ze een bord eten in de hand had en zorgde ervoor dat er een schaterlach ontstond in de kamer.

-Een ongewild gesprek.

Deze zat in dezelfde scene als die met het dier. De familie van mijn hoofdpersonage zette hem voor schut bij zijn nieuwe vriendin.

Voor mij verloopt de NaNoWriMo tot nu toe dus op rolletjes. Ik ben zo enthousiast over mijn wordcount van het moment! Hopelijk kan ik dit vasthouden tot het eind van de maand zodat ik met voldoening december in ga. Hoe staat het ervoor met jullie wrimo? Ik hoor het super graag :)

 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD