NaNoWords #3 Een grote verandering...

1 november, ik ging met trots de dag in. Om half zeven s'ochtends stond mijn laptop al aan en begon ik te tikken. Er kwamen woorden uit dat ontken ik niet, maar het voelde niet goed. Het voelde niet als mijn verhaal. 'Ah je moet gewoon inkomen' vertelde ik mezelf maar nee hoor, ook dag twee ging niet geweldig. Dus heb ik besloten om maar meteen te zeggen, we gaan terug naar je back-up verhaal. Nu speel ik hier een beetje mee vals en waarom ga ik je zo dadelijk vertellen.

 

Photo of women-delice.com

De verhaal switch:

In eerste instantie voelde ik me enorm schuldig tegenover 'in het licht van emotie' (mijn fantasie verhaal voor NaNoWriMo). Ja dat klinkt vreemd om je schuldig te voelen tegenover een verhaal. Het is dan ook meer schuldig tegenover oktober. Heel oktober heb ik namelijk besteed aan het voorbereiden van dit verhaal. Het schuld gevoel was dus ook meer een teleurstellend gevoel omdat ik gewoon mijn voorbereidingen niet heb voldaan. Echter duurde het maar een dag voordat ik mezelf heb kunnen omschakelen en het kunnen accepteren.

Nu zit ik namelijk in een compleet andere genre en dat is YA contemporary. Het vals spelen gaat vooral over het feit dat ik een verhaal ga afmaken en niet ben begonnen met een schone lei. Als ik was begonnen met een schone lei dan was ik namelijk nooit meer van plan de 50000 woorden te halen. Het was namelijk al twee november en een nieuw verhaal opstellen in een dag....is voor Sam onmogelijk.

Maar waar gaan we nou heen dan? Nou naar het einde van een boek. Het is wel de bedoeling dat ik die 50000 woorden schrijf, dat komt dus bovenop de 39000 woorden die ik al had. Ik hoop zo dat ik de mogelijkheid krijg het helemaal af te schrijven, dan kan ik bij de eerst volgende Camp NaNoWriMo gaan revisen. Voor het eerst. In mijn leven. Maar oke, zover zijn we nog niet. Dus we focussen ons eerst op deze maand.

Op dit moment zit ik op 7134 woorden. Dat is dus bijna 10000! (duh, mensen kunnen echt wel rekenen). Ik ben super blij dat ik al zoveel heb kunnen schrijven. Ook al gingen de eerste twee dagen stroef, kom ik nu makkelijk aan die 1667 woorden per dag.

Mijn schrijfvolgorde:

Als je het nog niet weet, veel schrijvers hebben een eigen volgorde van schrijven. Sommigen kunnen van begin naar het eind schrijven, anderen schrijven hoofdstukken door elkaar. Er zijn zelfs mensen die eerste het einde schrijven en zo terug gaan naar het begin. Ik zelf ben vaak gewoon van het schrijven op volgorde, dus van begin tot eind. Dat heb ik in dit verhaal ook gedaan. Alleen zijn er een aantal dingen over de volgorde die ik nog wil aanpassen. Natuurlijk kan ik ook nog dingen schrappen, toevoegen en aanpassen wanneer het helemaal klaar is.
 Ik schrijf dus wel in volgorde maar uiteindelijk zal er nog veel veranderen.

Sneaky preview:

Ook al is de angst van heel veel schrijvers: dingen te vroeg op internet delen waardoor het gestolen kan worden, wil ik jullie een klein stukje laten lezen. Daarbij wil ik jullie vragen niet op de spelling te letten of op sommige slechte zinnen. Het is namelijk nog steeds de eerste versie die nog helemaal niet is bewerkt. Hier is een stukje uit mijn verhaal!

----------------------------------------------------

 

 “Ma….mag ik?” Stamelde ik terwijl ik naar Maggie keek. Mindy en Dana liepen glimlachend weg terwijl Maggie haar hand in de mijne schoof. Niet wetend wat ik moest doen legde ik heel ongemakkelijk mijn handen op haar heupen. Zij wikkelde haar armen om mijn nek.  Haar ogen waren perfect, de rimpeltjes die ontstonden op haar voorhoofd door het lachen waren nog beter.

 

 “Relax Charlie, je kunt het wel.” Zei ze rustgevend. Haar voeten begonnen heel terecht op de muziek mee te stappen, de mijne deden mee ook al had ik geen flauw idee wat ik eigenlijk aan het doen was. “Dankjewel…”

 

 “Waarvoor?” Fluisterde ik.

 

“Voor het zijn van mijn vriendje….volgens mij had ik niemand beters kunnen hebben.” Haar hoofd nestelde zich op mijn schouder en haar hele lichaam duwde zich iets dichter tegen me aan. Ik vouwde mijn armen om haar middel. Alles ontspande, er was geen angst meer. Geen nare gevoelens meer. Ik was haar vriendje, nu had ik de bevestiging en ik wilde haar nooit meer kwijt raken. De muziek speelde mee op onze beweging, of andersom? Het maakte niet uit, we waren één.

 “Ik hou van je…..” Fluisterde ik zachtjes in haar oor. Ze keek op en legde haar handen onder mijn kin. Haar ogen sloten en ze drukte een kusje tegen mijn lippen. Ze zei het  niet terug, geen woord. Maar ik hoopte dat haar kus een bevestiging was. Daar ging ik maar vanuit. Mijn ademhaling nam toe toen ze zich weg draaide van de menigte en ze mij met haar hand in de mijne mee trok. We liepen weg van het feest en dat besefte ik me pas toen we daadwerkelijk op de straat liepen. De muziek in de achtergrond als een dramatisch einde. Het langzame nummer was afgelopen, de gitaren blèrde weer over de groep terwijl ze triomfantelijk mee zongen. We gingen lachend de straten door, zingend op muziek die er niet was. Ik draaide haar rondjes op het midden van de weg. Af en toe stopte ze om haar lippen op de mijne te drukken of me gewoon even te knuffelen. Eenmaal in mijn straat liep ik met haar onder mijn arm en tegen mij aan gedrukt naar huis. Zo zacht als mogelijk opende ik de voordeur en sloot ik hem weer achter me. Ik trok haar heel voorzichtig  mee de trap op. Mijn hart kloppend in mijn keel en mijn handpalmen begroeid met warmte.

-------------------------------------------------------

 

Playlist:

Eigenlijk had ik al een enorme playlist voor dit verhaal omdat ik er natuurlijk eerder aan heb geschreven. Toch is 8tracks mijn grootste held als ik wat nieuwe nummers zoek. Ik zoek dan vooral op 'cheesy love' of 'love story' om de perfecte nummers te vinden. Ik dacht dat het wel leuk was om een aantal van de nummers die ik nog heb toegevoegd met jullie te delen.

- Cataracts by Andrew Birds

- To me by Chet Faker

- Flightless bird, american mouth by Iron & Wine

- As long as you love me by Sleeping at last

- Cough syrup by Young the Giant

- All through the night by Sleeping at last

Dit zijn een aantal nummers van mijn playlist die specifiek passen bij het deel dat ik nu aan het schrijven ben. Ik raad 8tracks zeker aan voor als je nieuwe nummers zoekt. Het is simpelweg een website waar mensen playlists maken van liedjes die bij een bepaald onderwerp passen. Alhoewel ik wanneer ik dit zeg bang ben dat het niet op elke browser werkt. Bij mij doet hij het alleen op Firefox omdat ik daar in Amerika woon oeps. Niet doorvertellen....

 

Dus dat is het wel een beetje voor deze update. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Ik zelf vind het namelijk heel leuk en inspirerend om NaNo vlogs en blogposts te lezen. Het geeft me altijd een beetje motivatie. Week 1 zit er alweer op, nog 26 dagen te gaan!

Heel veel succes schrijvers

XSam.