Miss Peregrine's home for peculiar children // 2016 //

Toen ik een paar maanden geleden ontdekte dat dit verhaal verfilmd zou worden, sprong ik toch wel even een gat in de lucht. Gisteren was de eerste draaidag en ik kon het niet laten schieten om te gaan. Dus sleurde ik Danielle mee om deze, eerlijk waar geweldige, film te bekijken. 

 Titel: Miss Peregrine's home for peculiar children.
Regisseur: Tim Burton
Jaar: 2016
Belangrijke acteurs/actrices: Asa Butterfield, Ella Purnell, Eva Green.

 

Aan het begin werd ik eigenlijk meteen al blij door de vergelijkbare scenes, ik hou er altijd van als ik bij boekverfilmingen het gevoel krijg dat mijn gedachtes tot leven gebracht worden. In dit geval begon dat bij Jacob (Jake in de film) die zijn supermarkt baantje vult en het telefoontje krijgt over zijn opa die enkele minuten daarna overlijd. Het begin was precies het eerste boek, eigenlijk ging dat wel een tijdje door. Tot een bepaald moment waar ik even kwijt was dat het een boekverfilming was. Ik kon niet meer zo goed herinneren of ik het überhaupt wel had gelezen. Niet dat het erg was want het verhaal was enorm goed neergezet. 

Niet alleen het verhaal maar ook de karakters. Het eerste wat ik tegen Danielle zei toen we uit de zaal kwamen was 'ik ben zo enorm blij dat ze Millard zo grappig en leuk hebben neergezet', want dat was precies hoe hij in de boeken ook was. Je kunt deze film bijna niet bekijken en niet gaan voelen voor de karakters. Iedereen heeft zijn unieke gave die prachtig past bij het uiterlijk en karakter. Zonder deze sterke personages was deze film niets geweest want laten we eerlijk zijn, de hele film draait om deze kinderen. Ik was heel stiekem vooral blij dat Asa Butterfield Jacob heeft gespeeld. Het enige minpuntje aan de personages is dat Emma Bloom in de film een compleet andere peculiarity heeft, wat in de film allemaal lijkt te kloppen maar in vele opzichten irritant kan zijn als je het boek eerst hebt gelezen. Het scheelde dat ik dit al wist voordat ik naar de bioscoop ging waardoor de shock weer een beetje minder was. 

 

Moet je deze film in gaan met het idee dat alles precies zo zal zijn zoals in de boeken? Nee. Er zijn enorm veel verschillen en enorm veel dingen die anders zijn neergezet dan je gaat verwachten. Er zijn karakter eigenschappen veranderd en scenes met een nieuwe twist, de film staat in vele opzichten los van de boeken. Maar al om al hadden ze deze bizarre boekenreeks niet beter kunnen uitbeelden. Het was...oprecht...een fantastische film. 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD