Book-haul // juni 2017.

Man o man o man, deze maand vliegt voor mijn neus weg. Het is chaos in mijn leven op het moment, ik heb meer dingen te doen dan uren in de dag. Maar! Ik zet altijd een momentje opzij om tot rust te komen met een goed boek. Na een overvolle maand waarin vrije tijd bijna niet te vinden was, vond ik het wel tijd om mezelf te verwennen met nieuwe boeken. Ik heb mijn boekenkastje weer aangevuld en vandaag ga ik aan jullie vertellen welke boeken dat zijn geworden. 

 

 

 

Always and forever, Lara Jean.

*Ik zet hier geen achterflap neer want het is een derde deel en anders staan er honderden spoilers in joe*.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik deel twee heb uitgelezen. Sterker nog er zit maar één boek tussen sinds mijn laatste lees. Volgens mij ben ik nog nooit zo snel geweest met het afmaken van een serie. Dit omdat ik gewoon verder wil! Ik wacht niet eens meer op de Nederlandse versie. Het enige verschrikkelijk irritante nadeel hiervan is dat de cover anders is en niet bij de rest past. Maar hey, daar leren we mee leven. 

 

Ways to live forever.

My name is Sam. I am eleven years old. I collect stories and fantastic facts. By the time you read this, I will probably be dead. Sam loves facts. He wants to know about UFOs and horror movies and airships and ghosts and scientists, and how it feels to kiss a girl. And because he has leukaemia he wants to know the facts about dying. Sam needs answers to the questions nobody will answer.

Dit is het eerste boek van deze haul waar ik al in begonnen ben. Dit boek had ik vorig jaar al in mijn 'to-read' lijstje op Goodreads staan. Ik stond op het punt hem te kopen maar toen kwam er iets anders in de plaats van. Nu vind ik het tijd om deze te lezen, dus let's go! Ik ben tot nu toe zeer tevreden en zal snel een review plaatsen.

 

Wonder.

My name is August. I won't describe what I look like. Whatever you're thinking, it's probably worse.
August Pullman wants to be an ordinary ten-year-old. He does ordinary things. He eats ice cream. He plays on his Xbox. He feels ordinary - inside.
But Auggie is far from ordinary. Ordinary kids don't make other ordinary kids run away screaming in playgrounds. Ordinary kids don't get stared at wherever they go.

Nog zo'n boek dat ik al maanden lang wil lezen. Ik stelde het elke keer opnieuw uit maar sinds ik deze keer toch al allemaal lang gewenste boeken kocht, hoort ook deze erbij. Wonder lijkt me zo'n uniek boek die ik net als 'The perks of being a wallflower' nog veel vaker wil lezen. We zullen zien...

 

We were liars.

Wij zijn Sinclairs. Niemand komt iets tekort. Niemand heeft het ooit mis. We wonen - in de zomer tenminste - op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn. Lees dit boek.En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg.

Oh mijn hemel, ik heb zoveel mensen aan mijn kop horen zeuren omdat ik deze nog niet gelezen heb. Ik ben zo verschrikkelijk nieuwsgierig geworden en kan oprecht niet meer wachten om te beginnen. Alleen wil ik wel eerst mijn huidige boek uitlezen. 

 

 

Lord of flies.

When a plane crashes on a remote island, a small group of schoolboys are the sole survivors. From the prophetic Simon and virtuous Ralph to the lovable Piggy and brutish Jack, each of the boys attempts to establish control as the reality- and brutal savagery-of their situation sets in.

Mocht je de blogpost over mijn lees doelen nog kennen dan weet je dat ik in 2017 heel graag meer literatuur/klassiekers wilde gaan lezen. Halverwege het jaar vind ik het daar eindelijk tijd voor! Ik heb zoals je zult zien een aantal Engelse klassiekers gekocht waar ik heel graag mee zou willen beginnen. Dit boek stond bijna bovenaan de lijst. Ondanks dat ik nog steeds niet helemaal begrijp waar het over gaat ben ik super enthousiast om hier in te beginnen!

 

The stone diaries.

The Stone Diaries is a fictionalized autobiography chronicling the life of Daisy Goodwill Flett, a seemingly ordinary woman born in Canada in 1905. Beautifully written, yet deeply compassionate, it follows Daisy's life through marriage, motherhood and widowhood as she ages with the century. 

Dit boek werd door mijn Engels docente aangeraden. Ze vertelde mij dat dit een van haar favoriete boeken was en daardoor werd ik gelijk nieuwsgierig. 

 

To kill a mockingbird.

Het jonge meisje Scout Finch en haar oudere broer Jem worden zich bewust van de grove ongelijkheden die er heersen tussen blank en zwart. Ze krijgen er direct mee te maken wanneer hun vader – de advocaat Atticus – alles riskeert om een zwarte man te verdedigen die ten onrechte wordt beschuldigd van de verkrachting van een blank meisje.

Dit boek is je wel bekend toch? Volgens mij ben ik de enigste persoon op deze wereld die dit boek nog niet gelezen heeft! Ook weer een van die klassiekers die ik heel graag wil lezen. Ik ben er ooit eerder aan begonnen bij een vriendin thuis maar toen was mijn Engels nog niet zo fantastisch en leek ik niets op te slaan. Dit word mijn tweede poging en ik hoop dat ik er net zoveel van kan houden als de rest.  

 

Percy Jackson - the book box.

Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer... Een dat is nog maar zijn kleinste zorg, want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen, anders zal er een oorlog uitbreken op de Olympus.

Deze serie staat al zo lang op mijn wensenlijst, nog langer uitstellen zou gewoon schandalig zijn. De boeken-box is voor mijn gevoel enorm voordelig. Voor €32,99 heb je vijf boeken en een kleine poster! Ik ben super benieuwd naar deze serie en ik hoop dat wat ik erover gehoord heb waar is. Mij is namelijk al honderdduizend keren gezegd dat je niet met de film moet vergelijken..ja duh! Net of ik dat ooit doe. Maar de film was inderdaad behoorlijk slecht dus met veel nieuwsgierigheid hoop ik op een beter boek. 

 

Ik heb dus wel even wat te lezen! Wat ga jij lezen deze maanden?

Liefs,

Sam. 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD