5 boeken uit mijn kinderjaren

We hebben allemaal wel van die boeken waaraan we een goede herinnering hebben of juist een hele slechte. Van die boeken die je als kind enorm vaak hebt gelezen en het liefst voor altijd in je hart wilt graveren. Zo ook ik. Deze week moest ik heel erg leuk de vlaggetjes (van mijn verjaardag) terug in de kist duwen. Huppakee, alles van de kist af, klep open en proppen maar. Tot ik erachter kwam dat dit een kist was vol met oude boeken en tijdschriften! Ja toen duurde het wat langer om de vlaggetjes terug te stoppen. Ik vond namelijk boeken die ik met mama las voor het slapen gaan. Oh en boeken die ik ooit had geleend bij de bieb maar op de een of andere manier nog steeds heb (ssh niet doorvertellen). Onder andere de volgende boeken zaten in deze mysterieuze kist vol herinneringen....

 

 

 

1. Jip en Janneke - Annie M.G Schmidt

Volgens mij loopt er geen kind rond in dit land zonder Jip en Janneke gelezen te hebben. Ik dus ook niet, mijn moeder las de hele collectie altijd voor. We hadden er zelf een casette bandje van (toen die nog bestonden). Als we dan in de auto ergens heen gingen dan was het alweer tijd hoor. 'Knip knip, zei de schaar' Gosh wat herinner me ik dat nog goed! Deze mag dus zeker op nummer 1. 

 

2. Pippie Langkous in Taka-Tuka land - Astrid Lindgren

Voordat ik begon met het verzamelen van werkelijk alle videobanden en dvd's, las ik dit boekje. Het boek zit er ook zo heerlijk afgedragen uit. Ik dacht altijd dat ik net zo cool en avontuurlijk kon worden als Pippi Langkous. Nu ben ik misschien niet op reis naar Taka-Tuka land maar ik denk zeker dat dit boek mij een beetje meer avontuurlijkheid heeft gegeven. 

3. Gezocht: Moeder - Ruth Symes

Dit verhaal is eigenlijk heel komisch als je er over nadenkt. Twee zusjes gaan opzoek naar een nieuwe moeder/nieuwe vriendin voor hun vader. Ik kreeg dit boek ooit voor mijn verjaardag en had hem eigenlijk binnen enkele minuten uit. Het was erg vermakelijk, dat herinner ik me wel nog. 

4. De rolstoelrevolutie - Sandra Glover

Dit is dus een van die bibliotheek gejatte boeken, de barcode staat er nog op. Als ik het me goed herinner gaat dit over een meisje die stage moet lopen in een bejaardentehuis en al hoewel niemand haar grote mond kan hebben vinden de ouderen het geweldig. 
Volgens mij heb ik dit boek vier keer gelezen...waarom? Geen idee. 

5. Camembert - Bender & Heesen

Ah, dit boek herinner ik me nog super. Ik weet nog dat ik dit verhaal altijd ging voorlezen aan mezelf, ik zocht een plekje waar niemand me kon horen en dan ging ik hardop dit boek lezen. Zo schattig maar eigenlijk een best zielig verhaal. Een muis die zijn verloren baasjes (door een verhuizing) achterna gaat en van Camembert houd! 

Dat waren vijf kinderboeken die mij zijn bij gebleven! Zomaar uit de magische kist (eigenlijk een kist van de ikea). Nee maar ik vond het erg leuk deze weer eens in mijn handen te hebben, stiekem heb ik er ook weer lekker doorheen gesnuffeld. En geniest want er kwam wat stof uit. 

Heb jij ook boeken die je bij zijn gebleven? 

Sinds mijn comments het nog niet doen maar ik het super leuk vind om contact te hebben met mijn lezers, heb ik hieronder mijn social media links! Ik word gelukkig van een berichtje dus mocht je tijd en zin hebben, zie je daar....