Fotodagboek: The Harry Potter Expo.

Harry Potter, zoals je weet een van de meest geliefde boekenseries in mijn leven. Afgelopen december hebben we op Fancy Words een HP week gehouden en gisteren was het dan eindelijk tijd voor mij om de exhibition te gaan bekijken. Al maanden was ik ontiegelijk enthousiast voor deze avond maar na een aantal negatieve reacties van anderen werd ik bang dat het niet was wat ik hoopte. Niets is minder waar, het was een absolute topavond, sinds ik de Studio's nooit gezien heb was alles indrukwekkend. Ik neem jullie vandaag even mee naar de avond die ik op 20 februari heb beleefd. 

Ik ga heel eerlijk zijn, ik werd zo enorm zenuwachtig van de acteur die the sorting deed. Hij keek eng en hij was absoluut niet zo leuk als Hagrid. Ach, ik mag niet klagen. Het was echt super leuk in elkaar gezet! Zoals verwacht en super duidelijk, ben ik een Hufflepuff. Beetje zonde dat ik een Gryffindor shirt aan had maar een Hufflepuff ben. Ik voelde me wel eventjes een echte Hogwarts student op dat krukje. Sophie (het meisje links op de foto) werd gesorteerd in Gryffindor! 

Nadat je in je huis geplaatst werd, kregen we een filmpje te zien dat het hele Harry Potter verhaal op een rijtje zette. Ik werd er eerlijk gezegd een beetje emotioneel van want het is een hele reis geweest naar het einde van de serie. Ik ga niet alles spoilen wat er verder gebeurt maar uiteindelijk mag je de echte exhibition in en zie je de eerste kostuums verschijnen. Werkelijk waar het eerste wat ons opviel was hoe klein de acteurs allemaal waren! Zo miniatuur. Het meest verbazingwekkende was nog dat ze niet heel veel groter werden door de jaren heen. Zijn wij Nederlanders echt zo groot? 

 

Werkelijk alles maakte me nieuwsgierig naar meer. Elke kostuum dat ik zag gaf me een herinnering aan de scene waarin die gedragen werd. Elk wezen dat nagemaakt was gaf me gevoelens. Vooral Buckbeak trouwens, ik kreeg echt heftige gevoelens toen ik dat beest zag staan. Oh en daarna kwam Hagrid's hutje, het meisje dat er werkt vertelde ons dat er iemand is die het pak van Hagrid daadwerkelijk aan past! Een oud rugby speler die zo enorm is dat hij naast Daniel Radcliff, Rupert en Emma enorm leek. Dat vond ik toch wel even indrukwekkend. 

Ik vond het oprecht heel erg leuk. Omdat ik nog nooit in de studios of dergelijke was geweest, gaf het mij een magisch gevoel. Voor heel eventjes voelde Harry Potter zo realistisch en dichtbij, voor heel eventjes waren al mijn   wegdroom momentjes echt. Het liefst zou ik morgen opnieuw gaan maar het zal me niets nieuws laten zien.

Oké, om dit even af te ronden. Ik raad een tripje naar de exhibition echt aan. Zelfs aan mensen die niet zo'n grote HP fan zijn. Het is gewoon super leuk te zien wat er allemaal nodig is voor een film zoals deze, hoeveel dingen ze bewaren en hoe groot de acteurs zijn. Tot en met 30 juni 2017 is de expo nog open! 

Zijn jullie al geweest of heb ik jullie over kunnen halen toch even te gaan? Laat het me zeker even weten. 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD