Een portret van de winter

 

 

De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar loopt voor iedereen al een beetje door. Toch besluit het Nederlandse weer pas halverwege januari wat winters weer te laten zien. Ik werd deze week wakker met nul besef van het weer, tot ik mijn rolluiken opende en meteen een grote glimlach op mijn gezicht toverde. Het was ineens officieel winter want: er lag plots sneeuw! Hoewel de meeste mensen een beetje gedeprimeerd worden door sneeuw begint er bij mij iets te broeien. Ik wil dan zo graag foto's gaan maken en winterse dingen doen zoals schaatsen en sneeuwpoppen maken. Wat ik trouwens allebei nog niet gedaan heb dit jaar. Maar! Foto's maken wel. Vandaag deel ik een paar van mijn favoriete winterse foto's tot nu toe want eerlijk is eerlijk....de sneeuw maakt alles een beetje mooier. 

Deze doorgang vond ik toch wel magisch. Het doet me denken aan een doorgang die je betreed wanneer je naar een andere wereld wilt. Zoals in Narnia de kledingkast. Alsof je in een totaal andere omgeving terecht komt door onder de boompjes door te lopen. De winter (vooral zoals die is met sneeuw) inspireert mij altijd heel erg, maar tegelijkertijd is het geen motiverende temperatuur. Ondanks de ideeën die ik krijg in de winter vind ik het heel moeilijk ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Zoals dat verhaaltje over die doorgang, dat zou best een leuk verhaal kunnen zijn toch? Als ik er dan eenmaal voor ga zitten dan zal ik het niet op papier krijgen. Daarom denk ik dat de winter voor velen zo'n 'naar' seizoen is. Omdat mensen niet goed weten wat ze met zichzelf aan moeten. We willen wel maar we doen niet, omdat als we naar buiten kijken de rillingen al over onze huid heen kriebelen. 

Bij mij begon de kou ook wel te kriebelen, eigenlijk wilde ik mijn huis niet eens uit. Toch trok ik mijn dikke jas aan, omhulde ik mijn handen met mijn handschoenen en ging ik op pad. Het hondje hierboven is een absolute vreemdeling, ja...niet mijn hond. Als ik heel eerlijk ben mocht deze hond mij niet eens. Ik liep daar leuk met mijn camera en alles wat hij deed was blaffen. Al moet ik bekennen dat hij een beetje schrok van het feit dat er opeens een vreemdeling in het bos liep. Het was verder wel een heel lief hondje en het heeft me een hele leuke foto opgeleverd! 

 

De wereld zo wit 
dat zelfs een traan
zichtbaar is zoals bloed
op een tissue

De wereld zo wit 
dat zelfs bloed
zichtbaar is zoals 
een traan op een 
bladzijde

 

Als het buiten heeft gesneeuwd en alles er prachtig uit ziet dan zit ik zo graag lekker bij mijn raam met een dekentje over mijn benen en een boekje erbij. Oh wat zou ik graag een raam hebben met zo'n bankje erin gebouwd. Wanneer ik mijn eigen huis heb is dat ook een van de eerste dingen waar ik voor ga zorgen. Ook een bad, want in de winter is alles wat je wilt doen in bad toch? Die dingetjes mis ik wel in de winter. Achja, ik overleef het ook wel met mijn bed. Als het maar lekker warm is en ik niet de kou in hoef. Wat een beetje tegenstrijdig is met deze foto's en het feit dat ik elke dag naar school moet fietsen....

 

Je zult nu al wel door hebben dat ik van de winter hou maar dat ik ook heel graag knus binnen zit. Ja, de winter is een magische tijd voor mij. Wat vind jij van de winter? Heb jij het liefste dat die zo snel mogelijk voorbij waait of denk jij er net zo over zoals ik? Laat het me weten via de onderstaande social media links! 

FANCY MORE?:

FOLLOW MY BLOG WITH BLOGLOVIN

TWITTER    FACEBOOK   WATTPAD